dimecres, 12 de maig del 2010

La cançó de l'estiu?

Som a mig maig i ja hi ha qui comença a preguntar-se, quina serà la cançó de l'estiu? i ja m'ha arribat el primer candidat, de la mà del meu company musical Fèlix de pdnmusic.com. Es un grup que a més de ser uns seriosos candidats a sonar molt aquest estiu, tenen la particularitat de fusionar versions de les cançons més ballables del moment amb un estil que durant molts anys ha tingut molts adeptes al nostre país, però que el pas del temps l'han apartat al racó dels clàssics o fins i tot diria de nostàlgics, el Rockabilly.

Ara, 60 anys desprès que aparegues aquest subgènere del rock and roll al estats units, del que en vaig ser testimoni sobretot en la dècada dels 80, on a Espanya va tindre el seu punt àlgid de popularitat, apareixen The Baseballs. Grup format a Alemanya l'any 2007, que ja estan triomfant per tot europa versionant temes de les figures del pop més actual ( Katy Perry, Rihanna, Beyoncé, MIKA...) transformant-los en peces del rock and roll més pur. El seu primer àlbum, Strike! tot just fa un mes que s'ha ficat a la venta a Espanya. El grup el formen tres cantants que es fan dir Sam, Digger i Basti i van acompanyats d'una formació clàssica de bateria, guitarra elèctrica i contrabaix.

Jo no els hi trauria l'ull de sobre perquè soc del parer del Fèlix i penso que poden fer molt soroll aquesta gent, tenen tots els ingredients per ser hit d'estiu, cançons marxoses, enganxen ràpid ( normal, la gent ja les coneix, aquí han estat molt vius) i tres noiets ben macos amb unes veus que recorden i molt a "El Rei", un còctel perfecte.

Ja ho sabeu, ja podeu preparar o rescatar de l'armari camises de quadros, xupes, vespes, vestidets curts, mitjons blancs, tupés... que tornen els 50 i si no ja em direu.



                                                                         The Basaballs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada